Bericht

Een museaal ontbijt bij Naturalis Biodiversity Center

25 september 2015

Leiden

 

Al tijdens het eerste contact met Bouchra Filali (relatiemanager corporate partners) en Liesbeth Kerssens (sales) van Nauralis Biodiversity Center klikte het en wilden zij lid worden van het RM Business Breakfast om zo het Leidse RM huis te helpen ondersteunen.

Direct na de opening om 08.00 uur door voorzitter Danny Douwes, nam Peter Rijntjes (adjunct directeur corporate partners) het woord en gaf in heldere bewoordingen aan wat er zich allemaal bij Naturalis afspeelde: “We verzamelen, bewaren en bestuderen dieren, planten en stenen. Onze collectie telt inmiddels 37 miljoen objecten en is daarmee van wereldformaat. Hij groeit nog elke dag dankzij het wereldwijde veldwerk van onze onderzoekers en vele amateurwetenschappers. Dit doen we wereldwijd met al meer dan 700 enthousiaste medewerkers.

Dat de blik niet slechts mondiaal is gericht, maar ook het lokale Leidse netwerk van belang is zegt Rijntjes: “Het naar Nederland halen van de
T-Rex is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Leidse ondernemers die ons hierbij moeiteloos hebben geholpen. Wij voelen ons zeer thuis in Leiden en vinden het daarom belangrijk om betrokken te zijn bij het initiatief van het RM Business Breakfast. De combinatie ontbijten, netwerken en het goede doel ondersteunen spreekt ons aan.
Voor ons een duidelijke win-win situatie

Vervolgens was er tijd voor een voorstelrondje en naast introducés stelde Erik Schrama, directeur van Schellingerhout Uitvaartverzorging & Ritueelbegeleiding uit Koudekerk a/d Rijn, zich voor als nieuw lid.

Dat de Stuurgroep tijdens het zomerverlof niet heeft stilgezeten blijkt uit de powerpoint presentatie. Marije de Jager van het internetbureau E-Vision uit Noordwijk gaf in een vlot tempo inzicht in de vernieuwde website van het RMBB. Nieuw, fris en fruitig en helemaal van deze tijd.

Ook is er een speciale App ontwikkeld waarbij alle leden interactief via hun smartphone informatie kunnen halen en delen. De App is eind september voor iedereen (leden) beschikbaar.

Ten minste zo mooi is de nieuwe informatiebrochure van het RMBB. In een handzaam formaat en met een vernieuwde huisstijl werd deze aan de leden gepresenteerd. Dat de flyer is goede aarde viel bleek wel omdat velen meerder exemplaren mee wensten te nemen om te verspreiden onder hun relaties.

Huismanager Nancy Haanappel vertelde dat het RM huis momenteel, op 2 kamer na, geheel is bezet. Eigenlijk zeer triest nieuws dat het zo druk is, maar anderzijds blijkt hieruit wel wat het belang en de rol van het RM huis voor deze gezinnen is. Goed nieuws is dat het op 28 augustus jl. georganiseerde benefiet golftoernooi op Kagerzoom met 175 deelnemers een bedrag van € 20.000,- bijeen is ‘geput’.

De bijeenkomst wordt deze ochtend afgesloten met een smaakvol ontbijt met warme croissants, koffiebroodjes, hete koffie en jus!

Het volgend ontbijt:
* Donderdag 15 oktober 2015 – De Daktuin van het LUMC te Leiden

Ook een ontbijtje bijwonen? Meld je aan!

 

 

Geen beelden gevonden.