Bericht

Wolfslag, gelukkig aan het werk

19 september 2019

Leiden

 

Bijeenkomst gemist? 
Zie het videoverslag  (door Joost Kooreman)

 

Het is donderdag 19 september en alweer de 1e bijeenkomst van het maandelijkse Ronald McDonald Business Breakfast na een lange zomervakantie.

Vandaag is de gastheer Patrick Wolfslag van Wolfslag Leiden, kantoorartikelen en kantoorinrichting.
Patrick vertelt de geschiedenis: Het bedrijf Wolfslag is een echt Leids bedrijf, opgericht in 1930, en gestart door oma Wolfslag die een winkel begint in kantoorartikelen en tramkaartjes met achter de winkel een boekbinderij van opa Wolfslag. In die tijd wordt al snel gehoor gegeven aan de vraag naar vulpennen. Uiteindelijk neemt Patrick de zaken waar en is er nu een webwinkel, een kantoorartikelenwinkel aan de Breestraat en een showroom waar we nu te gast zijn.

Een mooie opkomst vanmorgen in de showroom aan de Moerbeistraat waar door Jimmie's een heerlijk ontbijt wordt verzorgd. Een serieuze note wordt uitgesproken door Ernst van Win die stilstaat bij de afschuwelijke situatie omtrent strafrechtadvocaat Derk Wiersum die gisteren heeft plaatsgevonden. Alle advocatenkantoren in Nederland zullen vandaag de vlag halfstok hangen. 

Over het RM Huis Leiden wordt meegedeeld dat het afgelopen jaar ruim 4.700 overnachtingen hebben plaatsgevonden waardoor 450 gezinnen een plekje hebben kunnen vinden. En ook het jaarlijkse golfevent heeft opnieuw een fantastisch financieel resultaat opgeleverd.

Snel kijgen de introducees het woord en stellen zij zich voor. 

Danny sluit het ontbijt af met de Spreuk van de Dag: "Streef als ondernemer niet altijd het beste na, maar doe iets waar je gelukkig van wordt”.

En als aandenken krijgt iedere deelnemer een goodybag mee met onder meer 2 stuks vers fruit.

Allemaal een fijne dag gewenst en graag tot ziens bij het volgende ontbijt op 17 oktober.

Eric van Rossum
(lees verder: LinkedIn)