Bericht

Geslaagd netwerkontbijt bij Van der Valk Leiden

19 oktober 2017

Leiden 

 

En waar kom jij zo vroeg je bed voor uit?
De oktoberochtend staat in het teken van ‘Kennismaking’.
Veel ontbijtgenoten hebben een relatie uitgenodigd om te komen kennismaken met het Ronald McDonald Business Breakfast. En tegen 08:00 uur is het aanschuiven geblazen om binnen te komen in de Lounge/Bar van het Van der Valk Hotel in Leiden.


Met meer dan 25 introducees is de opkomst overweldigend waardoor het een drukte van belang is bij de koffieautomaten. Als iedereen zijn eerste kopje koffie heeft gekregen, volgt er een interactieve presentatie van voorzitter Danny Douwes die inzoemt op het ontstaan van de allereerste RM Ontbijtclub in Nederland, 'Het RMBB Leiden". Reeds in 1995 zag een groep Leidse ondernemers het belang om naast hun dagelijkse werkzaamheden, aandacht en (financiële)steun te verlenen aan bijzonder maatschappelijk goed doel. En dat werd het Ronald McDonald huis in Leiden.

De ingrediënten van dit netwerk bleken een ware succesformule te zijn. Inmiddels heeft het initiatief navolging gekregen van 12 landelijke ontbijtclubs die allen dicht in de buurt liggen van een RM huis. Voor het RMBB Leiden geldt dat er altijd een ontbijtbijeenkomst is op de 3e donderdag van de maand van 08:00-09:00 uur. En dat steeds op een andere locatie.

Het belang van een RMBB-lidmaatschap wordt snel duidelijk via de YouTube filmpjes over de RM huizen en Daktuinen in de LUMC's. Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders en de 14 RM huizen in Nederland bieden hiervoor een oplossing. In 2016 waren er 65.671 overnachtingen nodig om gezinnen dicht in de buurt te houden van hun zieke kind die in het ziekenhuis verblijft. Voor het RM Huis Leiden betekende dit in 2016 wel meer dan 8.000 overnachtingen. Om dit alles te kunnen faciliteren zijn er financiën als ook fysieke ondersteuning nodig. De deelnemers van het RMBB Leiden dragen daar hun steentje aan bij en doneerden afgelopen jaar € 12.500,-.

Met enige mooie woorden overhandigde Ton Bakker namens het bestuur het speciale RMBB-dankcertificaat als dank voor het gesponsorde ontbijt aan Josette van Weerlee van Van der Valk Leiden.

Wil je ook een keertje mee ontbijten?

Meld je dan aan via de website en maak kennis met een succesvol ondernemersnetwerk met een goed doel.