Bericht

INTERVIEW - KIM VAN BERKEL

2 september 2019

(download het hele interview)

"IN GESPREK MET...
KIM VAN BERKEL - HR LEGALVISIE"


1. Kun je jezelf en het bedrijf waar je werkt in één zin aan ons voorstellen?
HR Legalvisie is gespecialiseerd in het voorkomen van arbeidsrechtelijke problemen, dit doen wij door bedrijven te adviseren op het gebied van HR en arbeidsrecht. Indien nodig procederen wij ook.
2. Hoe zou je ondernemen/werken in het Leidse omschrijven?
In Leiden vind ik rust. Ik woon en werk er met veel plezier. Doordat de bedrijven die ik bijsta zich voornamelijk in Noord-Holland bevinden, ben ik veel onderweg naar besprekingen en zittingen en op mijn Leidse kantoor kan ik alles rustig uitwerken.
3. Waarom ben je gaan doen wat je bent gaan doen?
Vanaf mijn 12e wilde ik advocaat worden. Ik leende zelfs wetboeken uit de bibliotheek omdat ik toen nog dacht dat je die uit je hoofd moest kennen😊. Ik ben rechten gaan studeren om anderen te kunnen helpen en ben begonnen als strafrechtadvocaat. Toen ik 11 jaar geleden begon met werken, besefte ik mij alleen dat het merendeel van de mensen helemaal niet geholpen wilde worden en vond ik sommige zedendelicten persoonlijk te lastig om te kunnen verdedigen en zo de belangen van mijn cliënten te waarborgen. Omdat ik wel graag met mensen werk, kwam ik terecht in het arbeidsrecht. Een dynamisch vakgebied wat ik tot de dag van vandaag met veel plezier uitoefen. Als werknemers gelukkig zijn binnen een organisatie, levert dit voor een bedrijf zoveel op dat dat het doel is waarmee ik bedrijven help, de werknemers staan voorop.
4. Waar houd je je buiten werk vooral/het liefst mee bezig?
Mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin en doen wij zoveel mogelijk leuke dingen samen. Ook sport en reis ik graag en hou ik ontzettend van koken en lekker eten met vrienden.
5. Wat eet je het liefst tijdens het ontbijt?
Magere kwark, aardbeien, lijnzaad en walnoten met een goede cappuccino.
6. Wie van de RMBB-leden zou je willen aandragen om in de volgende uitnodiging extra belicht te worden
en welke vraag zou je deze persoon willen stellen?
Martine de Vries van de Hypothekersunie en de vraag die ik haar zou willen stellen is, hoe ziet jouw perfecte werkdag eruit?