Bericht

INTERVIEW - MAY-LISA DE LAAT

31 oktober 2019

(download het hele interview)"IN GESPREK MET...

MAY-LISA DE LAAT -
DE LAAT COMMUNICATIE"

 

1.   Kun je jezelf en het bedrijf waar je werkt in één zin aan ons voorstellen?
Ik ben May-lisa de Laat, eigenaar van De Laat Communicatie, bureau voor teksten en projecten. Zelf ben ik vooral actief als tekstschrijver, wat betekent dat ik allerlei soorten teksten schrijf, redigeer en verbeter voor mijn opdrachtgevers.
2.   Hoe zou je ondernemen in het Leidse omschrijven?
Een mooie mix van allerlei organisaties en bedrijven. Ik heb dat van verschillende kanten mogen ervaren omdat ik jarenlang in Leiden heb gewerkt, veel Leidse contacten heb en er zelf graag winkel, eet of musea bezoek.
3.   Waarom ben je lid geworden van het RMBB?
Hetty Krijnen introduceerde mij twee jaar geleden. Er waren toen extra tekstschrijvers nodig voor het magazine [t]Huis. Die eerste ontbijtbijeenkomst voelde direct goed: een fijne club betrokken ondernemers die zich inzetten voor een goed doel. Ik besloot meteen lid te worden.
Bovendien schrijf ik sindsdien ieder kwartaal een artikel n.a.v. een interview met een gastgezin uit het Huis Leiden. Heftige verhalen die ik zo zorgvuldig mogelijk verwoord. Fijn werk, wat mijn betrokkenheid versterkt. Tot slot is het RMBB voor mij ook een manier om te netwerken in Leiden e.o.
4.   Waar houd je je buiten werk vooral/het liefst mee bezig?
Fietsen, wandelen, sporten en (zumba)dansen doe ik graag.
Net als lezen of een film kijken. Met onze jonge Labradoodle Senna loop ik regelmatig door duinen, bos of op het strand. Heerlijk even uitwaaien en nieuwe ideeën opdoen om daarna weer creatief met woorden te kunnen zijn. Ook de tuin bijhouden vind ik fijn werk.
En natuurlijk gezellige dingen ondernemen met vriendinnen, gezin en familie. Als ik meer tijd heb, wil ik nog djembé leren spelen en beeldhouwen. En reizen, veel reizen!
5.   Wat eet je het liefst tijdens het ontbijt?
Doordeweeks gewoon twee volkoren boterhammen, een plak ontbijtkoek en een kop koffie. In het weekend maken we er meer werk van met een eitje, warme broodjes en luxe beleg.
6.   Wie van de RMBB-leden zou je willen aandragen om in de volgende uitnodiging extra belicht te worden?
Martijn van der Nat van Balyon grafische vormgeving.
Hij is daarnaast een bijzonder goed fotograaf.