Bericht

Cheque uitreiking Ronald McDonald Huis

19 november 2020

Uitreiking cheque aan Ronald McDonald Huis Leiden

Vandaag donderdag 19 november wordt door het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden (het RMBB) de jaarlijkse cheque uitgereikt aan het Ronald McDonald Huis Leiden. De cheque is dit jaar goed voor wel € 15.000,50 en wordt uitgereikt aan de bestuursvoorzitter Ernst van Win en de huismanager Nancy Haanappel.

In verband met de coronamaatregelen vindt de uitreiking van de cheque dit jaar in een kleine setting plaats. Tegelijkertijd kunnen alle leden van het RMBB deze gebeurtenis via een livestream meemaken. Dit gebeurt op kantoor van De Clercq Advocaten en Notariaat in Leiden.

Vanwege corona zijn er sinds maart dit jaar geen fysieke netwerk ontbijtbijeenkomsten meer georganiseerd. In plaats daarvan waren er andere initiatieven en onderhielden de leden vooral digitaal contact met elkaar.

Wisselingen bestuursleden en stuurgroepleden
Het RMBB neemt vandaag afscheid van secretaris/penningmeester Ton Bakker die opgevolgd wordt door Raymond Lubbers, werkzaam als Sales Director bij Castor Marine en gastdocent commerciële economie aan de Hogeschool Leiden. In de stuurgroep neemt Joost Kooreman werkzaam bij Wittebrug afscheid. Hij wordt opgevolgd door Annemieke Biesheuvel, fondsenwerver voor de Universiteit Leiden en door Maaike Abrahamse van communicatie- en congresbureau Prevents.
 

Ontbijten en netwerken met maatschappelijk doel
Het RMBB is een actief zakelijk netwerk met een maatschappelijk doel. Dit Leidse ondernemersnetwerk helpt ouders om dichter bij hun zieke kind te zijn als het in het LUMC verblijft. Op een praktische en ondernemende manier ondersteunt het RMBB het Ronald McDonald Huis Leiden, door maandelijks samen te ontbijten.

Ondernemers uit Leiden en omstreken ontmoeten elkaar bij een ontbijt in het bedrijf van een van de leden en leggen zakelijke contacten. Deze druk bezochte maatschappelijke bijeenkomsten ondersteunen het goede doel, de Stichting Ronald McDonald Huis Leiden. De gezamenlijke contributie van het RMBB komt als donatie ten goede aan het Ronald McDonald Huis Leiden, waarmee jaarlijks enkele kamers worden gesponsord. 
 

** De livestream van donderdag 19 november is te bekijken via https://youtu.be/b-WKC2TaZGk