Bericht

Ruim 20.000 euro voor Ronald McDonaldhuis Leiden

22 juli 2022

Leiden, 22 juli 2022

Eens per jaar wordt tijdens het ondernemersontbijt een cheque uitgereikt aan het bestuur van het Ronald McDonald Huis Leiden. 
De leden van het Ronald McDonald Business Breakfast hielden hun maandelijkse ontbijt deze maand niet bij een van de deelnemende bedrijven, maar in het Ronald McDonald Huis zelf. Vorig jaar ging dat niet door, maar nu werd het dubbel en dwars goedgemaakt met een hoger totaalbedrag dan ooit.

De bedoeling was om gezellig in de tuin te ontbijten, helaas vanwege de regen moesten we al snel naar binnen.
De tuin van het Ronald McDonald Huis is trouwens prachtig en voor de gasten een plek om even tot rust te komen en te genieten van de buitenlucht.
Voordat het ontbijt begon nam RMBB voorzitter Danny Douwes het woord.

In 2021 hebben we geen donatie kunnen doen en eigenlijk zouden we vanmorgen een cheque aanbieden. Vervelend is echter dat ik vanmorgen in alle haast vergeten ben de cheque mee te nemen.
Misschien zijn er leden die nog iets kunnen betekenen om de teleurstelling voor het Ronald McDonald Huis te verzachten? Het een na het andere lid kwam vervolgens naar voren met een bankcheque.
In plaats van één gezamenlijke cheque, Danny Douwes was die zogenaamd vergeten, kwam het ene na het andere lid met een eigen cheque naar voren.

Huismanager Nancy Haanappel, haar assistent Jennifer Blogg en voorzitter Ernst van Win werden bedolven onder de cheques.
In plaats van één grote cheque werd nu stukje bij beetje duidelijk om welk bedrag het ging. RMBB penningmeester Raymon Lubbers telde de bedragen op en kwam op een totaalbedrag van 20.500 euro.
Martine Brandt (Brandt for Body and Mind) verrastte iedereen door een extra 250 euro vanuit haar eigen bedrijf te doneren. Zo kwam het totaalbedrag op "20.750 euro".

Een geweldig mooi bedrag en dat na twee jaar waarin de leden van het RMBB weinig tot niet bij elkaar konden komen.
Hierna kon iedereen genieten van het ontbijt.
Het ontbijt was verzorgd door het LUMC, het Leids Universitair Medisch Centrum. Nog dank daarvoor!
Na het ontbijt kreeg ik nog een korte rondleiding langs de gemeenschappelijke ruimtes zoals de eetzaal.

In het Ronald McDonald Huis kunnen ouders verblijven waarvan een kind in het nabijgelegen LUMC is opgenomen. Met name als ze te ver weg wonen om heen en weer te reizen.
In het huis kunnen ze redelijk zelfstandig verblijven. Zo is er gelegenheid om zelf te koken, een wasje te draaien en voor broertjes en zusjes is er voldoende speelgelegenheid.

Kijk voor meer informatie over het Ronald McDonald Huis even op de website. Hier zie je ook hoe je het Ronald McDonald Huis Leiden kan steunen, het is zo belangrijk dat kinderen in het ziekenhuis hun ouders vlak in de buurt hebben.

Geen beelden gevonden.