Bericht

Kijkje bij de Daktuin in het LUMC Leiden

15 oktober 2015

Donderdag 15 oktober was het verrassend druk in de parkeergarage van het LUMC. Veel RMBB leden meldde zich op deze vroege ochtend om een kijkje te nemen op de Daktuin van het LUMC
Het Ronald McDonald huis beschikt daar over een speciale speelplek waar patiëntjes en hun broertjes en zusjes heerlijk kunnen spelen en ontspannen. Kortom: even vergeten dat ze ziek zijn. Vanochtend had Boonekamp drankgroothandel hier een heerlijk ontbijt gesponsord.

Na een kort welkomstwoord van Ton Bakker vertelde Maria de Taeye (verpleegkundig manager van de kinderafdeling) over de uitbreiding van de kinderafdeling. "Zee en Bos" zijn de thema’s die tot in de kleinste details moeten terugkomen in deze omgeving.
Aan alles wordt gedacht:  -babykamers moeten om te toveren zijn tot kamers voor tieners, -kamers waar ouders kunnen blijven slapen dichtbij hun kind, - kamers speciaal voor kinderen met beenmergtransplantatie etc. Het is een enorme uitdaging om alles op tijd en volgens schema af te krijgen.
Maria had dus helaas geen tijd om lang te blijven, want de bouwvergadering zat al op haar te wachten.

De spreuk van de dag van voorzitter Danny Douwes werd door Margrietta Zwaan uitgesproken. Ook las ze een stukje voor uit het dagboek van ouders. Om 09.30 uur was het tijd om te vertrekken en moesten we plaats maken zodat de kindjes konden komen spelen.