Bericht

Jaarlijkse donatie 2015 wel € 12.500,-

25 november 2015

Ontbijten voor het Ronald McDonald Huis levert € 12.500 op!

Op donderdag 19 november jl. heeft Eddy Staas van BDO accountants, namens het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden een cheque van maar liefst € 12.500,- mogen overhandigen aan de voorzitter van het Ronald McDonald Huis in Leiden.
De jaarlijkse uitreiking vindt traditioneel ieder jaar plaats bij BDO. De manager van het RMH Leiden, Nancy Haanappel, was bijzonder ingenomen met de mooie opbrengst.


Het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden doneert reeds achttien jaar aan het Huis.

Dit initiatief is lang geleden opgestart door o.a. wijlen Ron van Eijk, Aad van der Luit en Martien Kop. In die tijd waren er nog niet zoveel netwerkclubs als nu. Het idee was (en is) om iedere derde donderdag van de maand van 08.00 – 09.00 uur op een ongedwongen manier met elkaar te gaan ontbijten en te netwerken.
Een formule die nog steeds ijzersterk blijkt te zijn.


Iedereen betaalt een klein bedrag aan lidmaatschap per jaar. De ontbijten rouleren onder de leden waardoor je op verrassende locaties komt. Daardoor krijgt het bedrijf dat het ontbijt organiseert de gelegenheid zich te presenteren. Er worden bijna geen kosten gemaakt, waardoor jaarlijks een mooi bedrag geschonken kan worden aan het Ronald McDonald Huis Leiden. 

Een zoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: juist als ouders en kinderen elkaar het hardst nodig hebben is dat van onschatbare waarde. Vanochtend werd door de huismanager van het RMD huis een certificaat uitgereikt aan het bestuur van het RMBB. Dit jaar hebben alle sponsoren samen -2000 nachtzoentjes- aan sponsorgelden opgebracht.

* 1 Nachtzoentje staat voor 1 overnachting (€ 45,00) in het Ronald McDonaldhuis.

Iedere maand zal dit prominente certificaat worden "doorgegeven" aan het RMBB lid die een ontbijt organiseert. 

De leden van het RMBB kunnenn trots zijn op de bijdrage die zij dit jaar gezamelijk hebben kunnen leveren!
Een prachtig mooi voorbeeld van onbaatzuchtig verbinden.