Bericht

Schoolontbijt bij praktijkschool OCL 'Het Waterland'

18 mei 2017

Leiden

Vanochtend werden we door Henk van Nierop (Het Waterland) gastvrij onthaald bij de praktijkschool OCL ‘Het Waterland’ en met 46 aanwezigen was het een mooie opkomst.
Voorzitter Danny Douwes (Quality) leidde de bijeenkomst direct in met het voorlezen van een column uit het Witte Weekblad uit 11/4/2014 geschreven door Aad van der Luit. De tekst typeert precies hoe Aad, die afgelopen donderdag 11 mei 2017 is overleden aan de gevolgen van een hartstilstand, tegen het leven aankeek. Uitspraken als “Schiet mij maar in een loempia!” en “Rust is je redding!” zijn dan ook typisch des Luits. Gepast is er een moment stilgestaan bij de gedachte dat we dit trouwe RMBB-lid vanaf nu moeten missen.


De verbouwing
Vervolgens vertelt Nancy Haanappel (manager RM huis) dat op 16 mei jl. de afdeling Neonatologie van het LUMC haar nieuwe intensive care heeft geopend. Deze hypermoderne IC bestaat uit 17 eenpersoonskamers en 4 tweelingkamers en biedt ouders en hun pasgeboren kind veel privacy en rust. Gezinsgerichte zorg is waar het om draait. De ouders zijn veel meer betrokken bij de zorg en een van hen kan bij zelfs hun kindje op de kamer blijven slapen.

De verbouwing van deze nieuwe afdeling is ook mogelijk gemaakt door vele donaties van particulieren en bedrijven uit de regio waarmee de kamers mooi zijn ingericht, bijvoorbeeld met prachtige slaapbanken. Daarnaast is er een speciale Ronald McDonaldkamer voor ouders, een ruimte voor ontspanning, waar ze wat kunnen eten en televisie kijken en andere ouders kunnen ontmoeten.


Introducé
Als introducé werd Fabian Sloos (Sloos ICT), meegenomen door Jan-Pieter Goossens (Fast administraties).

 

Nieuw Stuurgroeplid
Met enige trots is aangekondigd dat de Stuurgroep van het RMBB Leiden is uitgebreid met de komst van Derk Kraakman (belastingadviseur BDO Leiden). Samen met Josette van Weerlee (Van der Valk Leiden) en Femke Rijkens (Merel Foundation) verzorgen zij de ledenwerving en geven invulling aan de ontbijtsessie.
We zijn nog op zoek naar een enthousiast lid die wil helpen bij de groei van de ontbijtclub. Heb je interesse? Meld je dan aan bij het RMBB-secretariaat: rmbb@qualitycs.nl.

Schoolbrochure
Als laatste vertelt Henk van Nierop over de missie van de praktijkschool en vraagt de ondernemers met hem in contact te treden om te zien wat ze voor de leeringen kunnen betekenen.
De nieuwe schoolbrochure wordt uitgedeeld en hij dankt alle aanwezige leeringen die vanochtend het ontbijt zo voortreffelijk hebben verzorgd.