Bericht

Sleutelstart in het RM Huis

21 juli 2017

Leiden

 

Ieder jaar, telkens in de maand juli, is het RMBB te gast bij het Ronald McDonald Huis Leiden en zoals voorgaande jaren is het een heerlijke zomerochtend. Aan de voordeur hangt een briefje met “A.u.b. niet bellen, de voordeur is van het slot”. Eenmaal binnen loop je via ‘De Huiskamer’ naar de tuinzijde, waar reeds een aantal ontbijtgenoten met een kopje koffie in de hand, geanimeerd staan te praten. De tuin is een oase van rust met bloemen, planten en fruitbomen en een vijver waar Koi karpers hun sierlijke ochtendronde doen als de eerste zonnestralen het water raken. Je zou bijna vergeten dat hier ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die zijn opgenomen in Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Na het openingswoord volgt een uitleg van Jennifer en Margrieta over de status van de verbouwing van de kinderafdeling in het LUMC welke redelijk op schema ligt. Het eindpunt ligt ergens in februari 2018 en er is nog veel te doen.

Met veel plezier neemt Jacques Boonekamp soepel het gesprek over. Jacques, een gekend Leidenaar, is in de jaren ’70 gestart met diverse drankenwinkels in de regio en heeft dit later uitgebouwd tot drankengroothandel Boonekamp, waar hij contact persoon was voor evenementenorganisatoren, graag meedacht en hen voorzag van advies. Vanuit deze hoedanigheid verzorgde Jacques jaarlijks het zomerontbijt voor het RMBB en het RM Huis.

Vandaag echter bieden Dave Gehrels (oprichter van Sleutelstart) en Jacques samen het ontbijt aan.
Na jaren gewerkt te hebben op de grootste festivals in Nederland, werd het voor Dave tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo is hij zich gaan inzetten voor o.a. Werfpop, nog steeds het grootste gratis festival van Leiden en omstreken. Op 1 januari 2014 startte Dave de onderneming ‘Sleutelstart’. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt hij belangrijk. De visie is dat iedereen een kans moet krijgen en daarom bestaan zijn teams voor een deel uit (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om op deze manier arbeidsritme en werknemersvaardigheden te kunnen opdoen.
Als dank voor het gesponsord ontbijt nemen Dave en Jacques met een glimlach het dankcertificaat met knuffelkonijn in ontvangst.

Tegen 9 uur wordt door Jennifer aan de ontbijtgenoten een rondleiding door het RM Huis gegeven, zodat men met eigen ogen ziet waarom ze lid zijn van het RMBB en wat er met de donaties wordt gedaan.