Bericht

Jaarlijkse donatie 2017 loopt op tot € 15.250,42

16 november 2017

Leiden


Het Ronald McDonaldhuis Leiden ontving € 15.250,42 van de deelnemers van het Ronald McDonald Business Breakfast uit Leiden (zie live verslag op Youtube) (radiointerview Sleutelstad)


door Emile Van Aelst (Leidse Glibber)

Elke derde donderdag van de maand komen circa 70 Leidse ondernemers bij elkaar voor het Ronald McDonald Business Breakfast. Het ontbijt wordt elke maand op een andere locatie bij een van de ondernemers gegeven. Twee maanden per jaar staat de locatie vast, dat is bij het kerstontbijt in Koetshuis de Burcht en in november bij BDO als de jaarlijkse cheque wordt uitgereikt.

Bij binnenkomst stond de cheque voor het Leidse Ronald McDonaldhuis klaar, maar het bedrag was uiteraard nog niet ingevuld. Tegen achten liep het vol in de hal van BDO in het Businesspoint aan de Schipholweg.

Nadat iedereen binnen was kreeg voorzitter Danny Douwes, voorzitter van Ronald McDonald Busines Breakfast Leiden, het woord en heette iedereen welkom. Eigenlijk was natuurlijk iedereen het meest benieuwd naar wat de opbrengst dit jaar zou zijn. Penningmeester Ton Bakker hield de spanning er in. Cijfer voor cijfer maakte hij het bedrag van dit jaar bekend. Het bleek dit jaar weer hoger dan voorgaande jaren te zijn.

Het bedrag van € 15.250,42 is natuurlijk een geweldige resultaat en weer hoger dan voorgaande jaren. In de 21 jaar (1996) dat de Leidse Ronald McDonald Business Breakfast bestaat is er al meer dan € 250.000,00 aan het Ronald McDonaldhuis  Leiden geschonken. Dat is natuurlijk een waanzinnig mooi resultaat dat deze Leidse ondernemers hebben opgebracht. 

Het bestuur van het Leidse Ronald McDonaldhuis en de medewerkers waren uiteraard dolblij met dit mooie bedrag. Manager Nancy Haanappel maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor de HomeRide en Homerun op 23 en 24 juni 2018. Meer informatie hierover wordt op 7 december gegeven in het Leidse Ronald McDonaldhuis.

Tijdens dit ontbijt waren er ook weer 5 nieuwe leden te verwelkomen.

Zij kregen als dank voor hun lidmaatschap van een van de sponsors allemaal een lunch voor 2 personen in Hotel Leiden aangeboden.

Sleutelstad maakte tijdens het ontbijt diverse interviews onder ander met penningmeester Ton Bakker en Margriëtta Zwaan, assistent manager Huiskamer bij het Leidse Ronald McDonaldhuis.Na de toespraken, cheque, foto’s en radio-interviews werd het tijd om te ontbijten, want dat is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van deze netwerkbijeenkomst.