Bericht

Samen Sterk met de DZB Leiden

15 maart 2018

Leiden

 

“De DZB Leiden is het re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden. Het doel is alle werkzoekenden uit de Leidse regio een kans te bieden op werk. Hierbij is er ondersteuning zowel werkzoekenden met als zonder arbeidsbeperking. Voor wie het nodig heeft is er de mogelijkheid tot het bieden van beschut werk. Voor wie de stap naar buiten wil maken zijn wij de brug naar het bedrijfsleven.”


Dat is in het kort de boodschap van Nico, reeds geruime tijd werkzaam bij de DZB en de opvolger van Jan-Bart Heijnen die als docent een nieuwe baan heeft gevonden bij de Hogeschool Leiden (ook een RMBB-lid). Niels Bothof, consulent DZB Leiden, organiseerde het RMBB-ontbijt op een voortreffelijke manier.


Ton Bakker die vanwege tijdelijke stemproblemen van Danny iedereen welkom heette, gaf de 2 introducees van vanochtend een platform om zich voor te stellen. Dit zijn Marike de Jong van Marike.Life en Viviënne Lazet van het UWV.


Margrietta Zwaan
 deed verslag van de bouwvoortgang van de kinderafdeling en de daktuin/LUMC. Voor eind mei 2018 staat de oplevering gepland en aansluitend in juni zal de verhuizing haar beslag krijgen.


En als het dan allemaal volgens plan verloopt zal aansluitend op donderdag 20 september 2018 in het LUMC een XXL-ontbijt worden georganiseerd met een bekende gastspreker. De ontbijtgenoten van zowel RMBB-Leiden als RMBB-Alphen aan de Rijn zullen dan samenkomen om de vernieuwde omgeving te kunnen bewonderen en hun netwerkt te vergroten.