Bericht

De Jantjes van Leiden bij Geelkerken Linskens advocaten

18 mei 2018

Leiden

Dominee Abraham Rutgers van der Loeff lanceerde in 1855 het plan voor een Kweekschool voor Zeevaart in Leiden, bedoeld om "vagebonderende straatjongeren" in Leiden een betere toekomst te bieden. Hij was zijn tijd ver vooruit. De boeiende geschiedenis is vervat in een mooi boekje "De Jantjes van Leiden", geschreven door Rudie Kagie. 

Zo start Caroline de Weerdt, advocaat & partner bij Geelkerken Lindskens advocaten, haar welkomstwoord. De bibliotheek op de bovenste verdieping van de Kweekschool voor Zeevaart (sinds 2003 onderdak voor het advocatenkantoor) is volgeladen met RMBB leden die bijna allemaal de steile trappen hebben beklommen om boven te geraken. Vroeger was dit voor "De Jantjes" een zware oefening om dit meerdere keren achtereen te moeten doen. Zware klussen en hard werking is het team van G&L niet vreemd en daarom ervaren ze het nog steeds als een bijzonder inspirerend pand dat goed aansluit bij hun werkwijze.


Nieuw lid

Als nieuw lid wordt Marike de Jong welkom geheten. Mensen helpen, coachen en trainen heeft Marike altijd leuk gevonden. Dit was de drijfveer die tot de oprichting van haar bedrijf Marike.life.


Introducé

Ook is Bert Overbroek van B2Coaching meegekomen als gast van Marcel Joubij van BEP International.
Bert is oprichter van de Leidse sportschool Vlietlijn. Samen met Barbara van Blijswijk is hij een nieuwe en sportieve onderneming gestart. Zijn credo is: -gezonde leefstijl door OPTIMAAL te bewegen en bewuste voedingskeuze. Je krijgt de meest optimale training die past bij jouw niveau.

De combinatie van een gezond ontbijt en de sportieve verhalen hebben de onbijtgenoten een goede start van de dag gebracht.