Bericht

Ronald McDonald Business Breakfast Leiden overhandigde € 17.000,84 aan het Ronald McDonald Huis Leiden

15 november 2018

Leiden

 

(geschreven door Emile van Aelst)Elke derde donderdag van de maand is het Ronald McDonald Business Breakfast. Doel van het ontbijt is om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis in Leiden. Het ontbijt van de maand november wordt elk jaar door BDO georganiseerd. Ook dit jaar is er weer een hoop geld ingezameld door de deelnemende ondernemers en bedrijven. (zie redactioneel + foto's: Leidse Glibber)

 

Tijdens het ontbijt in november wordt elk jaar bekend gemaakt wat er het afgelopen jaar is opgehaald en dat zijn bedragen die er niet om liegen. Het begon 23 jaar geleden met een paar duizend, toen nog gulden, en is in de loop van die 23 jaar gestegen tot grote hoogte.
Voorzitter Danny Douwes was zeer blij dat er ook dit jaar weer veel is opgehaald en dat er nog steeds nieuwe ontbijters bij komen.

Je kan natuurlijk het bedrag in een keer opschrijven, maar je kan ook de spanning opvoeren door het cijfer per cijfer bekend te maken. Uiteraard begint penningmeester Ton Bakker dan achter de komma. En het bedrag was dit jaar bijna € 2000,- hoger dan vorig jaar.


Een geweldig resultaat waar zowel het bestuur van de Leidse Business Breakfast Club als de medewerkers van het Ronald McDonald Huis Leiden erg blij mee zijn.

RM huismanager Nancy Haanappel vertelde dat de giften nog steeds elk jaar zo belangrijk zijn. Vol trots vertelde ze ook over van de nieuwe daktuin op de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum, die onlangs geopend is.


Bij dit ontbijt waren maar liefst 9 introducees die zeer waarschijnlijk lid gaan worden van de Business Breakfast. Zij kregen allemaal de tijd om zichzelf en hun bedrijf even voor stellen.

De gastheer Derk Kraakman van BDO accountants hoopte dat iedereen het naar zijn zin had bij het ontbijt in zijn BDO vestiging en nodigde aansluitend eenieder uit voor het ontbijt.