Bericht

Grant Thornton's Traditioneel Kerstontbijt 2018

20 december 2018

Leiden

de foto slidereportage

gedicht "Naast Liefde' door stadsdichter Marianne van Velzen

 

Deze laatste derde donderdag van het jaar wordt traditioneel het Grant Thornton Kerstontbijt georganiseerd in Koetshuis de Burcht, welke wordt omgetoverd tot een gezellige huiskamer in kerstsfeer. Onder leiding van Simon Dubbelaar verwelkomen de kerstmannen van de Band of Liberation vanaf 07:45 uur de RMBB ontbijtgenoten met een uitgebreide serenade van kerstliederen.

De opkomst is als gevolg van de gestage groei van de ontbijtclub die de club meemaakt, met meer dan 85 leden en genodigden behoorlijk groot en het Koetshuis zit dan ook spreekwoordelijk ‘stampvol’.

Voorzitter Danny Douwes en secretaris Ton Bakker heten iedereen enthousiast welkom en zijn verheugd zo vroeg zo veel mensen te zien.

Als snel wordt de muziek door de live band ingezet en zingt iedereen uit volle borst mee met de eerste kerstliedjes. Zo is de toon snel gezet en is de sfeer opperbest.

De Britse mezzosopraan en componiste Emma Brown verrast en ontroert eenieder met een prachtige klassieke muzikale voordracht.

Een indringend, ontroerend en mooi verhaal wordt voorgedragen door Maron Maas, een kinderverpleegkundige in opleiding die, tijdens het ziekteproces van haar zusje en de aansluitende opname in het ziekenhuis, heeft gezien hoeveel mooi werk het Ronald McDonaldhuis voor ouders en hun kinderen doet. Haar voordracht kon rekenen op een groot applaus.

Nadat de band nog wat kerstnummers had gespeeld droeg de Leidse Stadsdichter Marianne van Velzen een 2-tal gedichten voor. De eerste was een ode aan Leidenaar Pieter van Diepen die afgelopen weekend met slechts 2 fouten het Nederlands Dictee won. Het tweede gedicht heeft zij speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Beide gedichten staan uiteraard op het filmpje.

Het was wederom een geslaagd en vooral gezellig kerstontbijt waar het bestuur met een goed gevoel op terug kan kijken.

Sterker nog, ze konden even na alle inspanningen lekker onderuit.

Het bestuur wenst u allen vanaf deze plek Inspirerende Feestdagen en een Spetterend Nieuwjaar!